Na Świętego Marcina – wiadomo – najlepsza polska gęsina. Dlatego Dwór Polski „Krucze Gniazdo” w Przyszowie, zaprasza wszystkich smakoszy do restauracji w dniach 11-13 listopada. W tych dniach, w menu będą królowały gęsie rarytasy!
Polska jest jednym z największych w Europie hodowców gęsi, choć niestety większość tego pysznego mięsa głównie eksportuje za granice. Na szczęście, od kilku lat na polskie stoły pomału powraca zapomniana przez wielu gęś, zwłaszcza popularna jest akcja nawiązująca do starego polskiego przysłowia, mówiącego, że „najlepsza gęsina – na świętego Marcina”.
Zgodnie z tą dawną, polską tradycją Dwór Polski „Krucze Gniazdo” w Przyszowie (gmina Bojanów) przygotował dla smakoszy z całego regionu specjalną ofertę – w dniach 11-13 listopada, czyli przez cały weekend, w tutejszej restauracji będą serwowane przepyszne potrawy na bazie gęsiny. W menu znajdą się m.in.:
– gęsie udka
– rosół z gęsiny,
– pierogi z gęsiną
– pasztet z gęsiny
– mus z gęsiej wątróbki.
Ale to nie wszystko. Po pysznym obiedzie z gęsiną w roli głównej, będzie można zamówić kawę i deser, a ten w tych dniach może być tylko jeden – rogal świętomarciński. Brzmi pysznie? Zapewniamy, że jeszcze lepiej smakuje! Tradycyjna kuchnia polska to wizytówka Dworu Polskiego „Krucze Gniazdo”.
Wszyscy zainteresowani mogą już rezerwować stoliki w restauracji, albo dzwoniąc na nr 605 426 508.